Jag tror att även fast det kanske inte märks nu, så märks det nog om hundra år

En utställning med studenter från BFA2, Konsthögskolan Umeå

Vernissage fredag 24 februari kl. 12.00

Utställningen är öppen 24 februari- 7 mars
Galleri Alva, NUS bibliotek

Människans inverkan på jorden är nu så stor att effekterna kan komma att sträcka sig hundratusentals år in i framtiden. Geologer har därför myntat begreppet Antropocen, "Människans epok", för att beskriva den tid vi lever i. Om det förut var inlandsisen som flyttade berg och omformade landskapet så är det nu människan som gör detsamma. Vi forslar omkring mer jord och sten än världens alla floder, glaciärer, vind och vatten tillsammans. Vi påverkar klimatet, haven, isarna, djur och växter. Vad är egentligen vårt förhållande till naturen? Till marken och stenarna? Till planeten vi bor på?

Medverkande: Elvira Borg, Tania Ezpeleta Dahlin, Suzi Damevska, Lova Gadd, Henriikka Harinen, Klas Johansson, Linnea Johnels, Karolina Konecna, Lovisa Kurkkio, Rosanna Plüss, Johanne Sejersen, Julia Sjölin, Jonas Törnkvist och Josefine Östlund.