bergtagen.net

 

 

"Thomas Mann arbetar på romanen Bergtagen mellan 1913 och 1924. Ett världskrig kommer emellan. Ett oanat kaos kommer emellan, sväljer upp allt det som var menat att skapas. Eller slickar åtminstone på alltihop, lämnar ett slemmigt spår ovanpå. Oavsett vad avsikten var, ligger det nu ett nytt filter över världen. Ingenting kommer någonsin kunna ses med samma blick igen. Så skrivs åtminstone historien i efterhand."
Ur Jakob Niedzielas introduktion.

 

BFA3 2020

Då vår kandidatutställning som skulle ägt rum på Västerbottens Museum ställdes in valde vi att fortsätta med det arbete som skulle nå allmänheten genom två kanaler. En webbsida och en fysisk katalog. På bergtagen.net  kan man utöver katalogens innehåll kan ta del av digitalt material, så som video och ljud. Medan katalogen erbjuder någonting taktilt och materiellt som den digitala plattformen kanske har svårare att leva upp till. De är på så vis komplement till varandra. 

Den rådande situationen i samhället har fördröjt katalogens leveransdatum till månadsskiftet juli/augusti. Det går bra att förhandsboka ett exemplar via detta formulär. Vi har valt att donera våra intäkter från katalogen till organisationer som arbetar för att motverka strukturell rasism och stöttar Black Lives Matter och därför satt ett rörligt pris+frakt. Vilket innebär att köparen själv får välja vad de vill ge för katalogen, men att fraktkostnad tillkommer

bergtagen.net