Meanwhile

Konsthögskolans masterutställning

Vernissage fredag 3 maj kl 19.00

Klockan 17:00 slår vi upp dörrarna till utställningen Meanwhile- ta dig tid att uppleva verk av femton nyexaminerade konstnärer. Bar och DJ på plan 0.
Klockan 18.00 framför Laura Cemin performancen O (vit kub, studsboll) i anslutning till sin installation på plan 6.
Klockan 19:00 invigningstal av Konsthögskolans prefekt Katrin Holmqvist-Sten, följt av Ariane Müller, gästprofessor och huvudhandledare, som presenterar utställningen. Alla femton konstnärer finns på plats.
Därefter fortsatt vernissagemingel i utställningen och på plan 0.

I berättelser tar oss ordet meanwhile [under tiden] till en händelse som sker parallellt men på en annan plats än den där huvudhistorien utspelar sig. Vi förflyttas till denna andra plats och vet att det som ska ske där kommer att påverka hur berättelsen utvecklar sig. Meanwhile är en signal för att öka vår uppmärksamhet. Vad som nu berättas kommer att ha betydelse.

Konsthögskolans masterutställning är den avslutande utställningen på två år av intensiva diskussioner, research och arbete. För de unga konstnärerna är den en möjlighet att se och visa sina verk i ett konstmuseum. För besökaren erbjuder den inblickar i samtidskonstens diskussioner och undersökningar av material. Den tar sig an förändringar i våra sätt att betrakta och påverka världen, både dess gripbara och virtuella verkligheter. Den är också en kartläggning av spänningarna mellan en global diskussion om hur vår värld representeras visuellt och erfarenheterna av en lokal verklighet under tiden.

Medverkande konstnärer
Martin Arvidsson, Johannes Blomgren, Jonas Börjesson, Laura Cemin, Siri Elfhag, Adrián Espinós Ferrero, Moa Gustafsson Söndergaard, Jonne Hansson, Agatha Lewandowski, Ingvild Melberg Eikeland, Ingeborg Paulsrud, Alex Rosa, Sally von Rosen, Linda Samuelsson och Peter Stridsberg.

3 - 19 maj på Bildmuseet