Trappan har ett ansikte

Norrbyskärs museum

Vernissage lördag 17 juni kl 12.00

Öppettider: 17 juni - 9 juli, dagligen kl 11.00 - 16.00

Medverkande: Elvira Borg, Suzi Damevska, Henriikka Harinen, Klas Johansson, Linnea Johnels, Lovisa Kurkkio, Rosanna Plüss, Johanne Sejersen, Julia Sjölin, Jonas Törnkvist och Josefine Östlund.

Trappan har ett ansikte innehåller allt från måleri, fotografi och teckning till skulptur, installation och film. Konstnärerna tar avstamp i platsen Norrbyskär för att förstå mer om makt, konstruktioner och drömmar.

Titeln kommer ur en text av den rumänska författaren Herta Müller och handlar om hur vi ger döda ting mänskliga drag genom språket.  De enskilda delarna på en trappa heter till exempel TRAPPKINDER och TRAPPÖGON. Det är som att vi genom språket försöker känna igen det mänskliga i arkitekturen. Titeln kan också handla om hur ting och arkitektur överlever oss. På Norrbyskär blir detta extra tydligt då tingen och arkitekturen blir det vi läser in människor och minnen i.

norrbyskarskonstforening.wordpress.com

Hitta till Norrbyskär