Projektvistelse i Berlin

På Prenzlauer Allé i Berlin delar Konsthögskolan i Umeå en lägenhet med Konstfack i Stockholm. Hit kan studenter från båda skolorna åka för att tillbringa en kort tid till att arbeta med ett specifikt projekt.

 

Så här bokar du lägenheten

En student från vardera skola har möjlighet att vara där samtidigt såvida inget annat är överenskommet. Som student hos oss har du möjlighet att boka lägenheten max två veckor per termin. Detta för att möjliggöra att så många som möjligt ska ha samma chans att vistas där. Önskvärt är att hela veckor bokas, dvs måndag-söndag, så att du kommer dit på måndag och åker därifrån på söndag, alternativt kortare tid om du endast önskar vara där några dagar.

Du ansöker om att få åka dit genom att skicka en projektbeskrivning (en halv upp till en A4-sida) till din årskurshandledare där du talar om vilket mål/syfte du har med din vistelse där. När du skickar din projektbeskrivning anger du också vilken vecka som din vistelse avser. I Cambro kan du se vilka veckor som är bokade respektive lediga.

Nyckeln till lägenheten kvitterar du ut hos skolans intendent mot en depositionsavgift på 500 kr. Kvittera ut nyckeln i god tid innan du åker så att du inte riskerar att stå utan nyckel sedan du bokat! När du kvitterar ut nyckeln får du samtidigt ett "avtal" med information såsom adress till lägenheten och hur du tar dig dit samt allmänna ordnings- och städregler.