Konsthögskolan har ett brett utbud av verkstäder och lärarkompetens i de flesta tekniker. Utgångspunkten är studenternas individuella konstnärliga projekt med utrymme för fördjupning.

Vi har en bra maskinpark och tillgängliga verkstäder. Som förstaårsstudent får du en allmän introduktion med fokus på maskinkännedom och säkerhet. Vår utgångspunkt är att studenterna ska få lära känna verkstäderna genom sina egna behov och i sin egen takt. De verkstäder som finns på skolan är: Gipsverkstad, Vaxverkstad, Lerverkstad, Gjuteri, Metallverkstad, Träverkstad, Grafikverkstad, Fotolab, 3D-skrivare, Ljudstudio.

Verkstadspersonal finns tillgänglig dagligen i Gips-, Vax-, Ler-, Metall- och Träverkstaden medan övriga verkstäder, studior och labb har lärarnärvaro enligt schema. Undrar du något så är det bara att fråga, vi är aldrig långt borta.

En del material finns i viss mån tillgängligt på skolan såsom tillexempel gips, lera, vax och brons. Medan en del material måste man införskaffa själv såsom till exempel trä och metall. Personal hjälper till med transport av större material inom staden. Verkstadspersonal hjälper även till i både planering och hängning av utställningar när det behövs.

I verkstäderna finns det säkerhetsföreskrifter, som du behöver förhålla dig till vad gäller maskiner och material. För att skapa en trygg arbetsmiljö gör vi  löpande individuella genomgångar och repetitioner. Allteftersom du blir säkrare i din hantering av maskiner och material kan du jobba mer självständigt i verkstäderna. I verkstäderna får endast studenter som för närvarande är intagna på skolan arbeta.

Har du frågor om verkstäderna så vänd dig gärna till skolans verkstadspersonal. Våra kontaktuppgifter finns på personalsidan.

FotolabbDet analoga fotolabbet är inriktat mot svart-vit framkallning. Det finns ett mörkrum för filmframkallning och ett för papperskopiering. Det finns även ett rum för efterbearbetning med fin utsikt över älven samt ett digitalt fotolabb med en flatbäddsskanner som också fungerar som negativskanner och en Epson-skrivare som tar max A2-format.

Ljud625

Ljudstudio