Ansökan Senare del av program

Sen anmälan för höstterminen 2019 öppnar den 15 juli, välkommen att söka då!

Den 15 april var sista ansökningsdag för senare del av program men den 15 juli kommer vi att öppna igen för sen anmälan så du har fortfarande chans att söka skulle du vara intresserad.  Har du tänkt söka så ser vi gärna att du skickar arbetsprover till oss redan nu (se punkt 2. under rubriken  nedan "Så här söker du"), alternativt skickar oss ett mail att du har för avsikt att söka och att arbetsprover kommer senare. Då vet vi det och kan enklare planera antalet studenter till hösten skulle vi märka att vi har möjlighet att erbjuda plats till ytterligare studenter.

Senare del av program kan sökas av dig som läst fristående kurser men vill bli programstudent eller läser motsvarande program och önskar byta studieort. Denna ansökningsomgång är också för dig som påbörjat dina programstudier, gjort avbrott och önskar fortsätta läsa på programmet. Antagning till senare del av program görs om lediga platser finns på sökt utbildningsprogram. Du söker alltså inte till termin 1 på programmet utan till en senare termin.

För höstterminen 2019 är det till termin 3 eller termin 5 på vårt kandidatprogram alternativt till termin 3 på vårt masterprogram som du har möjlighet att söka.

För att du ska kunna bli antagen till senare del av program måste du uppfylla grundläggande och särskilt behörighet till termin 1 samt ha godkända kurser som kan motsvara det sökta programmets tidigare terminer. För att vara behörig till termin 3 på kandidatprogrammet krävs således att du har minst 60 högskolepoäng från tidigare studier inom fri konst. Är det så att du just nu läser och inte har fått poäng för innevarande termin kan du be skolan styrka detta. Skulle du bli antagen blir du det med villkor och du får senast vid terminsstart visa att du har de poäng som krävs.

 

Så här söker du

1. Anmälan till Antagning.se

Du söker dels på Antagning.se och dels genom att skicka in arbetsprover till oss. Börja med att skicka in din anmälan till Antagning.se. Det gör du enklast genom att här leta rätt på det av våra program du vill söka och klickar på knappen "Anmäl dig nu", alternativt leta rätt på utbildningen på Antagning.se

2. Arbetsprover till oss

Efter att du har skickat in din amälan till Antagning.se vill vi att du skickar in 3-5 arbetsprover till oss samt en beskrivning av verken (årtal, eventuell titel, vilka material du arbetat med, etc.). Arbetsproverna utgör den särskilda behörigheten och är för att vi ska kunna bedöma din konstnärliga erfarenhet inom området. Ladda upp filerna och skicka med WeTransfer till denna adress: info.art@umu.se

 

Välkommen med din ansökan!