Ansökan till årets sommarkurser är stängd!

Det går inte längre att söka till våra sommarkurser, och vi tar inte emot sena kompletteringar av arbetsprover! Du som har sökt kommer att få besked den 23 april. Vi fick in ett stort antal ansökningar och vi har ett begränsat antal platser till vardera kurs. Har du sökt och inte blir erbjuden plats är du såklart välkommen att söka nästa år!

Varje år erbjuder vi en eller flera sommarkurser inom något konstnärligt område tillhörande fri konst. Det kan vara inom måleri, rumslighet, skulptur, fotografi, performance, video eller någonting annat.

Vanligtvis ges de på grundnivå, är på 15 högskolepoäng och studiemedelsberättigade. I år ger vi förutom tre 15 hp kurser även en kurs på 7,5 högskolepoäng (Introduktion till kritiskt skrivande för konstnärer). Samtliga kurser startar den 7 juni och slutar den 20 augusti förutom den på 7,5 hp som slutar den 13 augusti. Undervisning sker i juni samt i augusti med eget arbete mellan de båda undervisningsperioderna och kurserna avslutas som regel med en gemensam utställning där man presenterar sitt konstnärliga arbete som man ägnat sig åt under kursens gång.

 

I år är det följande fyra kurser som kommer att ges.

Klicka på kursnamnet för mer information om kursen och hur du söker!

 

Introduktion till estetik för konstnärer

Foto och rörlig bild som kritisk praktik

Måleri

Introduktion till kritiskt skrivande för konstnärer


OBS!

Med anledning av Covid-19 så är det beslutat att årets sommarkurser kommer helt och hållet att genomföras på distans. All undervisning är anpassad till distansundervisning och det är således inga obligatoriska eller fysiska träffar i Umeå.