Ansökan för 2018 är nu stängd.
Välkommen tillbaka när vi öppnar upp för ansökan för 2019!

2018 års ansökningsomgång är nu stängd.

Här är tidsplanen för er som sökt nu i år:

Tidsplan!

Vecka 11 kommer vår jury att påbörja sitt arbete med bedömning och urval av kandidater som de önskar kalla till intervju.  Parallellt gör Antagningen vid Umeå universitet en granskning av de sökandes meriter/behörighetskontroll (i första skedet de som juryn har valt ut för intervju). De betyg och intyg som du eventuellt nte hade fått när du anmälde dig kan du ladda upp senare på Mina sidor men gör det så snabbt som möjligt. Se här för mer information. Om du har sökt till masterprogrammet och läser sista året av din kandidatutbildning kan du bli antagen men med villkor. Din skola måste i så fall intyga att du studerar sista året och kommer ta kandidatexamen. Se här för information och blankett som din skola kan använda sig utav.

Vecka 12 kommer vi kontakta de som valts ut för intervju. Intervjuerna äger rum på skolan vecka 14 (4-6 april). För sökande bosatta utanför Sverige erbjuds intervju via skype. Endast i undantagsfall godkänns det för sökande inom landet. Blir du kallad till intervju är det viktigt att du svarar omgående eftersom tiden från kallelse till intervju är knapp.  Antagningsbesked publiceras slutligen på antagning.se vecka 19 (den 8 maj).

Eftersom det endast görs ett urval är det inget svarskrav/sista svarsdag till antagning.se, däremot är det viktigt att du så snart du har bestämt dig meddelar oss ifall du tackar nej till erbjuden plats!

 

Viktiga datum 2018

22 januari - Ansökan 2018 öppnar (kl 13:00)
1 mars -  Sista ansökningsdag
12 mars - Sista betalningsdag/ Styrka avgiftsfrihet
8 maj - Antagningsbeskedet publiceras på antagning.se

 

Vid frågor om ansökan maila info.art@umu.se