BFA - 180 hp

Kandidatprogrammet i fri konst

Vårt kandidatprogram ger grundläggande erfarenheter och kunskaper i konstnärlig gestaltning, teori och teknik med fokus på konstnärligt utvecklingsarbete i ett internationellt perspektiv. Varje år söker ca 300 personer till programmet, varav ca 15 tas in, så konkurrensen om platserna är hård. Man söker med arbetsprover och efter sista ansökningsdag väljer en jury ut ett antal sökande för intervju.

Här kan du läsa mer om antagningsprocessen och hur du söker.

Här hittar du utbildningsplanen för vårt kandidatprogram.

 

Egna ateljéer och välutrustade verkstäder

Totalt läser ca 70 studenter på skolan och alla som blir antagna erbjuds en egen eller delad ateljé.

De välutrustade verkstäderna för trä, metall, gips, brons, grafik, foto, video och datorbaserat arbete är öppna för alla programstudenter. Vidare inrymmer skolan ett antal projektrum som är möjliga att boka och arbeta ostört i. 

 

Språk

Programmet ges på engelska för första gången från och med läsåret 2018/19. Kravet är Engelska B/6 eller motsvarande. Vet du med dig att du inte uppfyller det kravet kan du läsa här vad du kan göra för att uppnå det, bl a finns det ett antal internationellt erkända språkprov man kan göra.

 

Eget arbete under handledning

Som student hos oss så arbetar man till stor del med sitt individuella projekt. Varje årskurs har en handledare som särskilt följer sin klass. Därutöver erbjuder samtliga professoer och lärare på skolan individuella handledningssamtal som alla studenter har chans att skriva upp sig på.

 

Här finns vår broschyr att ladda ner som pdf. Vill du beställa några exemplar att ha på din skola, och/eller om du själv vill ha en, är det bara du hör av dig så skickar vi mer än gärna. Här finns motsvarande broschyr om Konstnärligt Campus.