Sommarkurser 2019

Ansökan till våra sommarkurser är stängd! Antagningsbeskedet publiceras den 29 april.

Information till er som har sökt våra sommarkurser!

Antagningsbeskedet publiceras den 29 april på Antagning.se. I antagningsbeskedet finns en länk till vårt välkomstbrev med praktisk information. Ni som vi tyvärr inte kan erbjuda plats har också fått ett meddelande om det. Har ni några funderingar kring det, eller annat som rör ansökan och/eller kursen, är ni välkomna att höra av er. Vi fick in väldigt många bra ansökningar till båda kurserna och vill passa på att tacka alla som tog sig tid att söka!

Viktigt! Det endast är ett urval och därför inget svarskrav men tänk på att lämna återbud på Antagning.se om du bestämmer dig för att tacka nej till din plats/reservplats!


Schema

Här hittar du som är antagen till teckningskursen schemat för första undervisningsperioden (10-21 juni)

Här hittar du som är antagen till målerikursen schemat för första undervisningsperioden (10-21 juni)

 

Teckning - inom det narrativa fältet

Kurskod: 1FK092
Anmälningskod: UMU-91131
15 hp

I kursen presenteras teoretiska och praktiska grunder för olika sätt att arbeta med teckning inom det narrativa fältet i en konstnärlig kontext. Undervisningen bedrivs i form av föreläsningar, seminarier och individuellt arbete. Handledning sker kontinuerligt under kursen, individuellt och i grupp. I seminarieform diskuteras och redovisas det konstnärliga gestaltningsarbete(n) som genomförs under kursen.

Kursen ges på svenska och datum för undervisningsperioderna är 10-21 juni samt 12-23 augusti, med eget arbete mellan de båda perioderna. Kursen avslutas med en gemensam utställning sista kursveckan. Ansvarig lärare kommer att vara Anneli Furmark.

 

Måleri - i det utvidgade fältet

Kurskod: 1FK094
Anmälningskod: UMU-91130
15 hp

I kursen presenteras teoretiska och praktiska grunder för olika sätt att arbeta inom det konstnärliga fältet måleri. Undervisningen bedrivs i form av föreläsningar, seminarier och individuellt arbete. Handledning sker kontinuerligt under kursen, individuellt och i grupp. I seminarieform diskuteras och redovisas det konstnärliga gestaltningsarbete(n) som genomförs under kursen.

Kursen ges på engelska och datum för undervisningsperioderna är 10-21 juni samt 12-23 augusti, med eget arbete mellan de båda perioderna. Kursen avslutas med en gemensam utställning sista kursveckan. Ansvarig lärare kommer att vara Lothar Hempel.

 

Vid frågor kontakta info.art@umu.se