Ansökan till våra sommarkurser

är stängd - besked publiceras den 22 april!

Till dig som har anmält dig till någon eller flera av våra sommarkurser!
Tack för visat intresse! Den 22 april publiceras antagningsbeskeden på Antagning.se så då får du veta om du blivit erbjuden plats/reservplats. Du behöver inte svara på det men vi vill att du meddelar oss om det är så att du inte har för avsikt att läsa kursen. I det välkomstbrev du kommer få i samband med att antagningsbeskedet publiceras får du veta när kursen börjar, hur registrering går till och annan praktisk information.

 

Varje år erbjuder vi en eller flera sommarkurser inom något konstnärligt område tillhörande fri konst. Det kan vara inom måleri, rumslighet, skulptur, fotografi, performance, video eller någonting annat.

Vanligtvis ges de på grundnivå, är på 7,5 eller 15 högskolepoäng och studiemedelsberättigade. Undervisning sker i juni (vecka 23-24) samt i augusti (vecka 32-33) med eget arbete mellan de båda undervisningsperioderna. Scheman för de olika kurserna kommer skickas ut till deltagarna senast en månad innan kursstart den 7 juni.

2022 kommer vi att ge följande tre sommarkurser på vardera 15 hp varav en (fotokursen) är på distans:

Måleri

Teckning - inom det narrativa fältet

Foto och rörlig bild som kritisk praktik

 
Lärare målerikursen: Erla S. Haraldsdóttir
Lärare teckningskursen: Anneli Furmark
Lärare fotokursen: Salad Hilowle, Emily Fahlén och Johannes Samuelsson

 

Ansökan sker i två steg

STEG 1:
Anmäl dig till kursen på Antagning.se. Om du anmäler dig till andra sommarkurser (som andra lärosäten ger) tänk på hur du prioriterar dom så att du sätter den kurs du vill gå överst. Du kan bli antagen till max 23 hp sommarkurser varför du inte kommer kunna bli antagen till två av våra kurser.

Reell kompetens
Om du saknar slutbetyg från gymnasiet och inte uppfyller kravet på grundläggande behörighet har du möjlighet att ansöka om prövning av behörighet genom reell kompetens.


STEG 2
:
Ladda upp 3-5 arbetsprover i ansökningsportalen för den kurs du anmält dig till. Har du anmält dig till flera behöver du alltså registrera dig och ladda upp arbetsprover för vardera kurs.

Arbetsproverna ska visa på din erfarenhet av konstnärligt arbete. De kan bestå av olika uttryck såsom målningar, teckningar, foton, bilder på skulpturer, video/filmer. Du har för varje arbetsprov möjlighet att bifoga/ladda upp fem filer om du önskar visa verket från olika vinklar och omfång, klipp/sekvenser, osv. Vidare ges det möjlighet att skriva en text om verket i anslutning till det uppladdade arbetsprovet, det är inget krav utan man får göra det om man vill.

Tillåtna filformat för film är MOV, MP4 (MPEG4) och AVI, max 45MB/min och högst 2GB/film. JPG för bild och MP3 för ljud. Tänk på att stora filer kan ta tid att ladda upp. Videoverk får vara högst 2 GB stora och bilder inte större än 5 MB. En bifogad länk till en hemsida godtas inte.

Förutom att du håller dig till tillåtet filformat och inte överskrider maxstorlek har vi inga krav utan du får fritt välja vilka arbetsprover du laddar upp inom ett eller flera olika konstnärliga fält. Det viktiga är att de visar på din konstnärliga förmåga och inriktning.

 

VIKTIGA DATUM 2022

18 februari (kl 13:00): Webbanmälan öppnar på Antagning.se och länk till respektive kursportal för uppladding av arbetsprover kommer att publiceras på denna sida

15 mars (kl 23:59):  Sista ansökningsdag (såväl på Antagning.se som för att ladda upp dina arbetsprover)

22 mars (kl 23:59): Stängt för sen anmälan

22 april: Antagningsbeskeden skickas ut
 

Vid frågor kontakta oss på info.art@umu.se